Hvem «forkynte» det ubegrunnede besøksforbudet?

Telefonen ringte 2. mai, og politibetjent Rune Topper i Ski opplyste meg om at jeg var ilagt besøksforbud mot kvinnen som er årsak til at jeg har sagt opp jobben og bor på hemmelig adresse.

– Du må snakke med politiadvokat Daniel Sollie, han vil ringe deg, svarte Topper da jeg krevde at besøksforbudet ble forkynt i henhold til reglene.

Like etter ringte politiadvokat Daniel Sollie.
– Nei, sa Sollie, besøksforbudet skulle ikke forkynnes for meg!

Jeg insisterte, og det utviklet seg til en krangel, for Sollie fastholdt at besøksforbudet ikke skulle forkynnes. Jeg fikk ikke vite grunnlaget for det heller, for ifølge Sollie visste jeg det.
Jeg klagde til statsadvokaten, som henviste saken til Spesialenheten for politisaker.

– Aldri snakke med deg mer, sa Daniel Sollie

– Jeg skal aldri mer snakke med deg på telefon, avsluttet Jens Elsebutangens «apprentice» Daniel Sollie 2. mai 2017. Det løftet holdt han ganske lenge. I den neste «samtalen» var han grenseløs, og han sa at han ville «oppsubsumere» anklagene mot meg til alvorlig personforfølgelse av kvinnen som er årsak til at jeg i dag bor på hemmelig adresse, og er uten jobb.

Da jeg spurte om bakgrunn for dette, og henviste til at politiet selv – i dokumentert samtale – sa de visste at jeg ikke hadde vært i kontakt med henne siden 11. januar 2017, eksploderte Daniel Sollie – og avbrøt samtalen.

Saksdokumentene viser  at politiadvokat Sollie snakker med kvinnen som anmelder meg for stadig villere ting, både på telefon og i møter, han mailer med henne, og han har uttrykt ønske om å kontakte fastlegen hennes. Det ble hun forståelig nok sint for, men det var kanskje ikke så dumt. Jeg bor på hemmelig adresse, og sa opp jobben min på grunn av henne.

Selv hører jeg ikke et ord, men leser via kvinnens publisering om meg i sosiale medier, at jeg ilegges besøksforbud i hytt og pine uten å vite om dem. I går mottok jeg kopien av  det angivelig «forkynte» besøksforbudet av 2. mai (eller 18. april), og innga umiddelbart ny anmeldelse.

Hvem signerte det ubegrunnede besøksforbudet?

Var det politibetjent Rune Topper som signerte det ubegrunnede, og dermed ugyldige besøksforbudet?

Forholdet er anmeldt til Spesialenheten. For meg ser det ut til å være Rune Topper som lot som om han var «stevnevitne», og som dette signerte et ugyldig besøksford.

«Påtalemyndighetens beslutning om å ilegge et besøksforbud skal være skriftlig og angi den forbudet er rettet mot, den det skal beskytte og grunnlaget for forbudet.»

«Den forbudet er rettet mot og den det skal beskytte, skal underrettes om påtalemyndighetens beslutning ved en kopi av beslutningen. En beslutning om å ilegge et besøksforbud skal likevel forkynnes for den som forbudet er rettet mot
Straffeprosessloven § 222 a

Nedenstående besøksforbud mangler begrunnelse. Det er aldri blitt forkynt.
Ifølge stevnevitnekontoret er dette ikke en forkynning. De har aldri hatt besøksforbudet på sitt kontor, men fant at jeg skulle ha vært ilagt et annet besøksforbud 22. mai, altså tre uker senere. Det besøksforbudet skal ha blitt trukket, ifølge stevnevitnekontoret.
Jeg aner ikke noe om det heller.

Bente Hestad ved retts- og påtaleenheten i Ski, Politi Øst, avviser at forkynning foregår via mail og telefon. Hun fant ut at politiadvokat Daniel Sollie var ansvarlig for saken, og at politibetjent Rune Topper var etterforsker i saken som ikke er etterforsket.
Domstoladministrasjonen avviser at telefon og mail er forkynnelse, og henviser til domstolloven kapittel 9.

2017-05-02_angivelig-forkynt-besoksforbud-u-grunnlag-pr-telefon-stevnevitnet-ukjent-m-saken-mottatt-2017-10-25_an

 

 

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..